tiistai 7. maaliskuuta 2017



Naisille <3

Suomi on paras paikka naiselle ja tytölle. Ihan millä mittarilla tahansa, kehen tahansa verrattuna. Nainen on tasa-arvoinen, saa käydä koulua ja opiskella. Työnkin voi itse valita. Uralla eteneminen on aivan omista panoksista ja paukuista kiinni. Ylpeänä itse totean olevani onnellinen, olen saanut tältä yhteiskunnalta paljon. Haluan sen pysyvän tällaisena myös tyttärelleni. 

Näin ei ole kaikkialla. Luin uutisen aamulla Irakista, jossa käydään Mosulissa ratkaisevia taisteluita. http://yle.fi/uutiset/3-9496710 Siellä ovat mummot, äidit ja tyttäret ovat keskellä sotaa. Vaihtoehtoja ei naisilla ole. Osalla miehistä sen sijaan on. Helsingin turvapaikanhakijoiden mielenosoituksessa lämmitellään kaminan, teltan ja hyväntekeväisyyden suojassa.  Älypuhelimilla soitellaan kotimaahan, kauhistellaan tilannetta. Edelleenkään järkeeni ei käy perustelut, että turvapaikanhakureissuun ei voi sen vaarallisuuden vuoksi naisia ja lapsia mukaan ottaa, mutta heidät voi jättää kuitenkin keskelle sotaa. Naiset keskellä kaaosta huolehtivat lapsista, vanhuksista ja itsestään, jos ehtivät. Miten tämä voi mennäkin näin? Heikoimmat jää, apua ei tule. Toivon sydämmestäni, että tilanne tuolla ratkeaisi ja naiset sekä lapset pääsevät turvaan. Vaikka Isis joutuisi syvimpään helvettiin maan päältä, ratkeaako tilanne siltikään? Tuskinpa…Sitten taistellaan uskonnon varjolla veljeskuntien kesken. Ja keskellä naiset ja lapset.

Mummot, äidit ja tyttäret… Hyvää naistenpäivää!  Iso kiitos tilanteesta kuuluu myös suomalaisille isille ja miehille. Yhdessä olemme enemmän. Pidetään huolta toisistamme.
Rakkautta <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti