tiistai 12. maaliskuuta 2019

Lapset ja nuoret poliitikan teon keppihevosina


Oletko ahdistunut? Jos et ole, lue päivittäistä uutisointia. Kerro ja näytä sitä lapsillesi. Enää ei riitä nälkiintyneet Afrikan lapset kuvina. Muista, että olet syyllinen tähän kaikkeen. Ja muista hävetä omaa osallisuuttasi.

On keksitty uusi tapa aiheuttaa ahdistusta. HYVIN Konkreettinen. Houkutellaan lapset kesken koulupäivän ilmastomielenosoituksiin. Mitä sitä nyt opiskelemaan, kun voit auttaa näin koko maailmaa. Muista ahdistua ja kertoa lapsellesi, kuinka ahdistunut olet. Ja samanaikaisesti ihmetellään lapsi- ja nuorisopsykiatrian kasvavia tarpeita. Koulutuksesta ja varsinkin koulujen ennaltaehkäisevästä työstä on viety varat auttaa näitä meidän omia lapsia, heidän omissa ongelmissaan. Mutta muista olla ahdistunut ja kertoa siitä lapselle, kuinka sinä ja erityisesti hän, lapsesi, on syyllinen ilmastonmuutokseen, kun on syntynyt tänne Pohjolaan ja on näin ollen syyllinen Intian katulapsien tilanteeseen, Afrikan nälänhädän aiheuttamiseen sekä jäätiköiden sulamiseen.

Mitään vastuuta ei kehitysmailla itsellään ole. Ovat ilmeisesti niin kehittymättömiä, yksikertaisia. Mutta kun suomalainen ahdistuu, käy miekkarissa ja ohjaa sinne pilttinsäkin, maailma pelastuu.

Ahdistukaa aikuiset rauhassa, tehkää, mitä pitää, mutta jättäkää lapset rauhaan omalta politiikan teoltanne!

1 kommentti: